Agárdovos todos os luns nesta sección de cociña.
Vieiras con xamón ao forno
Ingredentes para 6 vieiras:
6 vieiras por persoa
1 cebola
3 lonchas xamón sérrano
2 dentes de allo
pan relado
coñac
1/2 vaso vino albariño
aceite de oliva
perexil
Preparación:
Limpamos as vieiras e as poñemos nun pouco de coñac, eu soio deixalas toda a noite. Reservamos as cunchas
Poñemos un cazo ao fogo cun pouco de aceite de oliva, botamos o allo picado e cando empece a moverse pool aceite botamos a cebola ben picada, deixamos pochar.
Engadimosol 1/2 vaso de viño e o perexil picado, deixamos que se reduza o alcohol e engadimos as lonchas de xamón ben picado. Deixamos cociñar un minuto.
Poñemos as vieiras nas cunchas e cubrimos coa cebola pochada. Botamos por riba un pouco de pan relado.
Quentamos o forno a 180º e metemos as vieiras durante 15-20 minutos, ata que vexamos que o pan empeza a dourarse.
Sacamos do forno e listas para servir quentes.
Un saúdo, Rocio.
Una receta divina. ¡Qué delicia para un día de fiesta!
ResponderEliminarBuen día