Coello ao forno
Ingredientes para 4 persoas:
1 cebola
2 cenouras
1 ó 2 pementos vermellos
grans de pementa negra
ourego
tomillo seco
1folla de loureiro
3 allos
1/2 copa de albariño (viño branco)
aceite de oliva
azafrán
perexil
Preparación:
Nunha cazola de barro poñemos aceite de oliva a quentar e nese aceite douramos os anacos do coello cunha folla de loureiro.
Cando este dourado engadimos a verdura picada en cachos:
Cenoria picada, pemento vermello, cebola, os allos moi picados.
A continuación botamos as especies ao gusto: sal, ourego, os grans de pementa negra, tomillo seco.
Engadimos o perexil picado e o azafrán.
Prequentamos o forno a 180º
Engadimos un pouco de auga ata cubrir un pouco mais da metade do coello.
Metemos ao forno, sobre 20 minutos, ata que as verduras estén ben feitas.
E listo para comer. Bo proveito