lunes, 17 de diciembre de 2012

Cociña. Coello ao forno

A proposta de hoxe é con coello, unha carne moi san e que inda se pode mercar a bo prezo, ademáis pode ser unha boa proposta para o nadal, de feito na miña familia esta receita estivo presente na cea de fin de ano.

Coello ao forno





Ingredientes para 4 persoas:
1 coello
1 cebola
2 cenouras
1 ó 2 pementos vermellos
grans de pementa negra
ourego
tomillo seco
1folla de loureiro
3 allos
1/2 copa de albariño (viño branco)
aceite de oliva
azafrán
perexil

Preparación:

Nunha cazola de barro poñemos aceite de oliva a quentar e nese aceite douramos os anacos do coello cunha folla de loureiro.

Cando este dourado engadimos a verdura picada en cachos:
Cenoria picada, pemento vermello, cebola, os allos moi picados.


A continuación botamos as especies ao gusto: sal, ourego, os grans de pementa negra, tomillo seco.

Engadimos o perexil picado e o azafrán.

Prequentamos o forno a 180º
Engadimos o viño branco e deixamos evaporar un pouco.

Engadimos un pouco de auga ata cubrir un pouco mais da metade do coello.

Metemos ao forno, sobre 20 minutos, ata que as verduras estén ben feitas.

E listo para comer. Bo proveito