Que sería da nosa gastronomía sen as empanadas, de numerosos ingredientes pero que sempre están presentes nas nosas romarías, festas e festexos varios, para levar a praia, para ir comer ao monte, ..... dicir empanada é pensar en comida galega.
Por iso a proposta de hoxe vai ser unha das máis clásicas de Galicia pero xa sabedes que podedes variar o recheo ao voso gusto.
Empanada de atún ou bonito
Ingredientes:
Para a masa: 1/4 litro de auga morna
15 ó 20 gr de levado fresco
1 ovo
700 gr fariña de trigo mais a que se precise
1 migalla de sal.
Para o recheo: aceite de oliva
3 cebolas grandes
1 pemento vermello grande
2 dentes de allo
1/2 copa de viño albariño
atún ou bonito en conserva
Preparación:
Preparamos a masa: para elo disolvemos o lévedo na auga xunto o sal e botamos o resto de ingredientes e vamos amasando ata obter unha masa elástica. Deixamos repousar durante media hora.
Preparamos o recheo: Poñemos nunha tarteira un pouco de aceite de oliva ao lume e engadimos a cebola picada, deixamos que se fagan ben e engadimos o pemento vermello picado e os dentes de allo. Deixamos que se frita ben e engadimos a copa de viño albariño e deixamos cocer durante 5 minutos. Retiramos do lume e escorrimos o aceite.
Partimos a masa en dous cachos e estiramos un deles, poñemos encima dun papel de forno que temos enriba da bandexa do forno.
Enriba da masa botamos a mistura da cebola e do pemento fritido. E por riba botamos o atún ou bonito escorrido. Estiramos ben e aplastamos coa man para que nos quede fino.
Estiramos a outro cacho de masa e tapamos a empanada. Pechamos ben polos bordes e facemos un buraco no medio para que a empanada respire. Podemos decorar cunhas tiras de masa.
Enriba da masa botamos a mistura da cebola e do pemento fritido. E por riba botamos o atún ou bonito escorrido. Estiramos ben e aplastamos coa man para que nos quede fino.
Estiramos a outro cacho de masa e tapamos a empanada. Pechamos ben polos bordes e facemos un buraco no medio para que a empanada respire. Podemos decorar cunhas tiras de masa.
Quentamos o forno a 180º e metemos a empanada a cocer durante 30 minutos ( dependendo do forno), retiramos cando vexamos que a masa este dourada.
Cando saquemos a masa do forno podemos pintala co aceite onde fritimos a cebola e o pemento para darlle un pouco de brillo.
Deixamos arrefriar e lista para comer.
Ata o próximo lúns dende " La cocina de mi abuelo"
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarUna masa deliciosa y fácil, el relleno de lujo. Besoss,
ResponderEliminarMoitas grazas Joaquina
EliminarOla a todas/os,
ResponderEliminarA receita está fenomenal, pero para non botar tanto tempo na cociña e ter masas preparadas para facer outras empanadas, é posible conxelar a masa que aparece na túa receita? Se é así, canto tempo pode manterse en boas condicións no conxelador?
Un degustador
Apertas de Manuel Busto
Si que se pode conxelar, eu a conxelo, pero nunca a tiven máis de dous meses. So tes que deixala desconxelar a noite anterior e lista para estirar e facer a empanada.
EliminarUn saúdo