Unha receita clásica pero que non debe faltar nos nosos cadernos de cociña. Sinxela pero chea de sabor, onde están presentes as ameixas da nosa ría e o peixe sapo tan habitual nos nosos mercados.
Peixe sapo con ameixas
Ingredientes:
Dous toros de peixe sapo por persoa
Ameixas
1 pataca grande por persoa.
1 cebola
fariña
1 copa de viño branco albariño
aceite
pementa
caldo de peixe o auga
sal
perexil
azafrán en fíos
Preparación:
Nunha cazola de barro cubrir o fondo coa cebola cortada en aros.
Fritimos un pouco as patacas cortadas en lascas finas e unha vez listas as poñemos encima da cebola.
Cortamos o peixe sapo en toros e sal-pimentamos ao gusto. Pasamos por fariña os toros de peixe sapo, escorrendo o sobrante. Dourar o peixe sapo en aceite quente para que quede ben selado. Unha vez dourado o peixe sapo poñerllo enriba das patacas que teñamos na cazola de barro.
Botar as ameixas a cazola de barro e botamos o viño branco, un bo chorro de aceite de oliva e os fíos de azafrán. Botamos o caldo de peixe ou auga ata cubrir as patacas.
Quentamos o forno a 200º e metemos no forno 20 minutos, baixando a temperatura a 180º.
Cando este listo sacar la cazola do forno e esparexemos un pouco de perexil picado.
E listo para comer. Bo proveito.
Máis receitas en: "La cocina de mi abuelo" ou na versión en galego: A cociña de meu Avó
No hay comentarios:
Publicar un comentario