lunes, 12 de noviembre de 2012

Cociña. Ensalada de ostras fritidas



Hoxe vos traigo un xeito distinto de comer ostras, fritidas, rebozadas en fariña de millo que lle dan un crocante por fora quedando moi xugosas por dentro

Ensalada de ostras fritidas






Ingredentes:

6 ostras por persoa
follas de leituga variadas
froios secos ( puxen pistachos, noces de macadamia, baias de "goyi" e améndoas)
fariña de millo
ovo batido
limón
aceite de oliva
Aliño: sal, aceite de oliva e vinagre de módena.



Preparación:

Nunha tixola poñemos unhas gotas de aceite de oliva e botamos os foitos secos para que se douren un pouco. Cando estén dourados  sacamolos a un prato cun papel absorbente. Reservamos.
Abrimos as ostras e lle botamos un pouco de limón.
Batemos o ovo  e botamos  nel as ostras. Logo as pasamos por fariña de millo e as fritimos en aceite de oliva ben quente ata que estén douradas. Retiramos a un prato cun papel absorbente.


Montamos o prato: para elo poñemos as follas de leituga variadas e as aliñamos con sal, aceite de oliva e un pouco de vinagre de módena. Colocamos por riba os froitos secos e por  riba as ostras.
Opcional: podemos por un pouco de reducción de vinagre de módena ao limón.

Lista para servir, agardo que vos guste.


Máis receitas en A cociña de meu avó e en La cocina de mi abuelo.