lunes, 5 de noviembre de 2012

Cociña.Crema de cabaza

Outro dos productos típicos de outono é a cabaza e por iso hoxe toca unha receita sinxela e que para os días frescos nos deixa o corpo ben agradecido



Crema de cabaza 



Ingredientes para 4 persoas

3 allos porros
500 gr de cabaza limpa
4 ovos cocidos
6 quesiños light
unhas lonchas de xamón
caldo de verduras ou auga
sal
aceite de oliva


Preparación

Limpamos a cabaza e a picamos.
Limpamos os allos porros e os picamos.

Poñemos unha cazola ao lume  cunhas gotas de aceite de oliva e botamos os allos porros picados, deixamos refogar un pouco e engadimos a cabaza picada. Refogamos un pouco e engadimos o caldo de verduras ou a  auga ata cubrir a verdura.
Deixamos cocer uns 10 minutos, engadimos un pouco de sal a gusto. Engadimos os quesiños e trituramos todo ata obter unha crema fina.
Poñemos unha tixola ao lume sin aceite e poñemos a tostar as lonchas de xamón.


Empratamos, poñemos un pouco da crema nun prato fondo, picamos un ovo cocido por riba e poñemos unhas lonchas do xamón xa crocante.

Servir quente e bo proveito.

No hay comentarios:

Publicar un comentario