Crema de cabaza
Ingredientes para 4 persoas
3 allos porros
500 gr de cabaza limpa
4 ovos cocidos
6 quesiños light
unhas lonchas de xamón
caldo de verduras ou auga
sal
aceite de oliva
Preparación
Limpamos a cabaza e a picamos.
Limpamos os allos porros e os picamos.
Poñemos unha cazola ao lume cunhas gotas de aceite de oliva e botamos os allos porros picados, deixamos refogar un pouco e engadimos a cabaza picada. Refogamos un pouco e engadimos o caldo de verduras ou a auga ata cubrir a verdura.
Deixamos cocer uns 10 minutos, engadimos un pouco de sal a gusto. Engadimos os quesiños e trituramos todo ata obter unha crema fina.
Poñemos unha tixola ao lume sin aceite e poñemos a tostar as lonchas de xamón.
Empratamos, poñemos un pouco da crema nun prato fondo, picamos un ovo cocido por riba e poñemos unhas lonchas do xamón xa crocante.
Servir quente e bo proveito.
No hay comentarios:
Publicar un comentario