lunes, 22 de octubre de 2012

Cociña. Revolto de trigueiros e cogumelos


Un revolto sinxelo pero cheo de sabor que para unha cea cun anaco de pan torrado é unha receita moi agradecida aproveitando que estamos en tempo de cogumelos, en pleno outono onde os nosos montes se enchen destes saborosos fungos.

Revolto de trigueiros e cogumelos


Ingredientes por persoa:

2 ovos
6-8  espárragos trigueiros
4-6 cogumelos
sal
aceite de oliva
pementa negra

Preparación:

Nunha tixola poñemos un poco de aceite de oliva  e poñemos a quentar.

Collemos os trigueiros e desbotamos a parte dura e o resto  picamos en cachiños pequenos, reservando as puntas. Picamos os cogumelos.

Botamos os anacos dos trigueros na tixola  e cando estén dourados botamos os cogumelos e un poco de sal. Deixamos que se fagan os cogumelos e cando estén botamos as puntas dos trigueros.

Batemos os ovos. Botamos os ovos na tixola e retiramos do fogo, vamos removendo para misturar o ovo cos trigueiros e os cogumelos e procuramos que non calle de todo o ovo.

Emplatamos e moemos un poco de pementa negra por riba.

No hay comentarios:

Publicar un comentario