lunes, 17 de septiembre de 2012

Copas cremosas de café e vainilla


Logo de ter un entrante e unha empanada ia tocandolle ter algo para a sobremesa e aquí está a miña proposta para hoxe:

Unhas copas moi lixeiras e que apenas teñen calorías se cambiamos o azucre glass por edulcorante ou fructosa. En pouco mais de 20 minutos temos unha sobremesa listo para gozar.

Copas cremosas de café e vainilla




Ingredientes para 4 copas:
60 ml de café forte
1 culler xenerosa de azucre glass
600 gr de queixo de untar light
1 culler xenerosa de azucre glass
1 culler de xelatina neutra en pó ou ben 3 follas de xelatina
esencia de vainilla
1/2 vaso pequeno de auga fervendo.

Preparación:

Primeiro facemos un xarope de café: poñemos a ferver o café e unha culler xenerosa de azucre glass, deixamos ata que reduza e se forme un xarope. Cando este listo deixamos arrefriar un pouco e botamos este sarope no fondo das copas.

Preparamos a crema de vainilla: Poñemos a metade do queixo xunto a  outra culler de azucre glass e unha culler de café de esencia de vainilla a quentar.
Mentres disolvemos a xelatina no 1/2 vaso de auga fervendo. Botamos a xelatina disolta na mezcla anterior e misturamos ben.
Nun bol poñemos o resto de queixo de untar e batemos ben, vamos agregando pouco a pouco a mistura anterior ata ter unha crema ben ligada.

Repartimos a crema polas copas que temos con  fondo do xarope de café. Decoramos ao gusto: con grans de café, con vainilla, con perlas de chocolate, .....
Deixamos arrefriar e listo para servir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario